header 1 header 2 header 3 header 4 header 5
Choose your country:

Zakpak

Nieuwe lijn Zakpak kookzakken tot 121 graden!

Volg ons: Twitter

Zakpak heeft een nieuwe lijn kookzakken die te gebruiken zijn tot 121° graden. Deze zakken worden in de horeca veel gebruikt voor vacuümbereiden of sous-vide bereiden van producten.

 

 

 

Vandaag waren we te gast bij chef Michael Wolf van Restaurant Envy in Amsterdam.

 

Informatie over Envy:

Voor het achtste(!) jaar op rij behoort Envy tot de restaurants die door Michelin bekroond zijn met een Bib Gourmand. Leuk weetje: een Bib Gourmand (afkorting van Bibendum, het Michelin-mannetje) is een onderscheiding die wordt toegekend aan restaurants waar je voor minder dan € 35,00 heerlijk kunt dineren.

 

Daarnaast is Envy ook dit jaar weer met een score van 15 punten opgenomen in de GaultMillau-gids. GaultMillau beoordeelt restaurants op basis van de kwaliteit van de gerechten, de service, prijsstelling en ook niet geheel onbelangrijk: de ambiance.

 

Mijn bezoek aan Envy

 

Ik was om 14.00 bij Envy en de koks stonden al keihard te werken om alle gerechten voor te bereiden. Een goed kop koffie werd me aangeboden en als verrassing werd er een prachtig dessert voor me gemaakt. Ik had met Michael Wolf afgesproken om eens te kijken hoe er door het team van Envy wordt gewerkt met sous-vide gaar technieken. We mochten vandaag meekijken naar twee gerechten die bij Envy sous vide werden gegaard in de kookzakken van Zakpak.

 

Wat is Sous vide garen?

 

 

Het vacuüm- of sousvide bereiden van producten is ontstaan in Frankrijk en werd gebruikt voor de bereiding van fois gras. Door het garen op lagere temperaturen (< 100 °C) in een gesloten verpakking, treedt er minder vetafzetting op. Gevolg: minder verlies en een betere kwaliteit. Later is men dit kookprocedé gaan toepassen op vlees, vis en groentebereidingen. Door het garen in gesloten verpakking blijven smaken, vitaminen en mineralen beter in het product behouden en wordt het bovendien beter houdbaar doordat het luchtdicht is verpakt.

 

Zelf ook sous-vide koken?

 

Bij deze het recept wat wij van chef Michael Wolf kregen zodat u het zelf ook eens kunt proberen! de Anjou duif:

 

 

 

1 Anjou Duif van ca. 400g

2 takken Tijm

20g Boter

Zout/Peper/Olijvenolie

 

Start met de pootjes van de duif te verwijderen en leg deze apart.

 

Breng de duif met zout en peper op smaak.

 

Vul de duif nu met de boter en samen met olijfolie en de takjes tijm moet u de duif vacumeren.

 

Leg de duif in de Zakpak kookzak in een waterbad en laat de duif 45 min op 52° garen.

 

Vervolgens de duif van het Karkas snijden en direct serveren!

 

Interesse in kookzakken van Zakpak? Neem contact met ons op om kookzakken te bestellen.